The ground floor commercial space in a brand new residential building with a low ceilings and a tangled maze of plumbing, sprinkler and electrical conduits serving the residences above. The restaurant’s interior design ideas used the industrial space at create a functional and special place where individuals unwind while tasting gourmet meals. In the entry, there’s a long fireplace. Behind, table seating fills the room. A series of conduit screens in galvanized or copper colour divide the tables. On the right side, there’s an open bar made of stacked bars d conduit. Glass shelves support the bottles. The other end is banquet sitting on a bench, hovering in light, divided into a series of conduit alcoves.

Towards the end of the room, the restaurant interior design plan included another bar frame the open kitchen, a well lit stage for the cooks. Seating at this bar allows the clients to watch the performance close up. The floor has black granite paths with a big mat that identifies the black wood laminate tables, with minimal restaurant decoration. The wooden profiles generate a sound studio atmosphere, part of the overall open restaurant design and a pleasant noise of dining conversation, offering a more intimate experience and a visually intriguing and complex surrounding. The series of acoustic curvatures were tested as part of the experimentation of the interior design for a restaurant and developed with computer modelling and each timber grain profile has been translated and cut from computer generated 3-D data, using Computer Numerical Control technology.

This project is a small scale of mix use building, based in the heart of Jakarta. The main function creating the restaurant interior ideas is to house the famous BEBEK BENGIL restaurant from Ubud, Bali. The original Bebek Bengil restaurant is very famous with its specialty of crispily fried duck menu and has a distinctive location, which sits on the exotic rice or page field. Thats why this place becomes one of the must visit traveller destination places in the world, with a specially designed interior for the restaurant. The location itself is kind of transition between a heritage low rise residence and high rise commercial business district.

The spatial concept of the coffee shop interior was presenting a significant solid mass that connects the entrance of the hall to the serving counter. It also illustrates the roof and the walls as a continuous element of the cafe designs. This solid mass removes the essential light of the area indirectly and eliminates any sharp and disturbing type of light. The form of the cafeteria interior was generated by turning two curves over each other that creates a wide range of different viewpoint views and diverse experiences in each spot.